torstai 31. lokakuuta 2019

Still alive!

Täällä taas pitkän hiljaiselon jälkeen ja edelleen hengissä ;) . Koulunkäynnin vauhti on kasvanut, mutta edelleen ollaan mukana vahvasti innoissaan. Tulipa tässä välissä vietettyä oikein kunnon, viikonmittainen syyslomakin. Tosin sairastelu vei siitä lomasta valitettavasti oman osansa..

Päivitetäänpä seuraavaksi, mitä on tullut tehtyä viimeisten viikkojen aikana.
Vauhdilla edetään ja nyt ollaan tilasommittelun, ammattipiirustuksen ja väriopin kurssit käyty.
Tällä hetkellä tilan stailausta ja SketchUp 3D suunnitteluohjelman haltuunotto käynnissä.
Täytyy sanoa, että on kyllä hienoa nähdä paperilla olevasta neliöstä nousevan talon tai vaikkapa messuosaston 3D muotoon. Saa pikkuisen paremman käsityksen tilasta, kuin pelkästään paperilla.

Tuli piipahdettua myös Habitare-messuilla koulun kanssa ja palattua sieltä monen monta ideaa ja esitekassillista rikkaampana kotiin. Mielenkiinnolla odotan myös tulevia Tukholman messuja, mihin matkaamme helmikuussa.

MUTTA ensin menneistä tehtävistä..
Syyskuun projekteissa oli yhtenä mielenkiintoisimmista tehtävistä värioppiin liittyen Adobe Illustrator -ohjelmalla toteutettu suunnitelma koulukaverille jostain tilasta, minne kaipaa itse muutosta. Minä ja koulukaverini päätimme suunnitella toisillemme makuuhuoneiden muutokset.

Asiakasta haastateltiin ja kyseltiin toiveita tilan ja muutoksen suhteen. Tilasta oli tarkoitus tehdä vain värisuunnitelma, mutta tietenkin lähti vähän lapasesta ja piti alkaa jo kalustamaankin kaverin makuuhuonetta. Ei vain malttanut pitää näppejään kurissa, mikä ei toki kohdallani ole yllätys ainakaan minut tunteville..
Alla muutamia kuvia sävyistä ja tunnelmasta, mitä suunnittelin.  Pehmeitä, maanläheisiä sävyjä, mutta myös pientä särmää mustalla. Lämpöä tuodaan erilaisilla materiaaleilla mm. puu, korit, matto, tyynyt.

Vihreyttä ja kodikkuutta seinälle ripustettavilla viherkasveilla, koska asiakkaalla kissoja, jotka tykkäävät kasveista vähän liikaa. Huomioidaan tietenkin myös kasvien myrkyttömyys.
Maanläheiset, pehmetä sävyt uudistettuun makuuhuoneeseen.
Sängyn takaseinäksi Siparilan Vire-paneeli saarnin sävyssä, muut seinät Tikkurilan Herkkusieni- sävyllä ja katto Paperi-sävyllä maalattuina. Paneelilla saatiin huoneeseen ns. lisää korkeutta, kuin myös pitkillä verhoilla, johon aiempi kappaverho vaihdettiin.
Asiakkaalla oli valmiina Lundian valkoiset tv-taso ja hyllyköt, mitkä jäävät makuuhuoneeseen säilytystilaksi.


Tikkurilan sävyt Herkkusieni ja Paperi sekä asiakkaan oma lattiasävy ja Siparilan Vire-paneeli saarnin sävyisenä.
Makuuhuoneeseen suunniteltuja valaisimia, kalusteita, tekstiilejä. Asiakkaalla itsellään jo osa olemassaolevia.Lopputulemana asiakas vaikutti tyytyväiseltä suunnitelmaan ja jääkin sitten hänen harkintaan, mitä menee toteutukseen. Ainakin oli jo jotain kotona mööbleerattu ja järjestelty sekä uskallettu miehellekin ehdottaa muutoksia..Tuli jo hetkellisesti olo kuin olisi ollut oikea suunnittelija ;)

PS. Teen sivuilleni lisäksi portfolio välilehden, minne jatkossa lataan suurimman osan koulutöideni kuvista. Sieltä saa käydä kurkkimassa lisää, mikäli haluaa tietää, mitä me askartelemme milloinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit.