keskiviikko 4. syyskuuta 2019

Perspektiiviä koulun käyntiinViimeisen kolmen viikon aikana on konkretisoitunut monta ihmeellistä asiaa paperille.
Jos missään vaiheessa viittasin olevani ns. lomalla töiden vaihtuessa opiskeluun, niin viimeistään nyt se harhakuva on haihtunut.. Alun rento tahti on nyt vaihtunut tehokkaaseen työskentelyyn.

Käsin piirtäminen ei ole ollut minulle mitenkään itsestään selvyys, mutta olen nauttinut suunnattomasti joka hetkestä. Puhumattakaan työvälineiden ostosreissusta, millä saikin hetkeksi tyydytettyä shoppailuvimman. Sen verran paljon tuli sponsoroitua Akateemista ja Suomalaista kirjakauppaa :D
Suhdeviivaimen käyttö oli tullut tutuksi jo oman talon pohjapiirustusta hahmotellessa, mutta nyt senkin käyttö vahvistuu ja ymmärtää paremmin tätä mittasuhteiden maailmaa alalla. Esimerkiksi, miten lasketaan matematiikan kaavalla oikeat mittasuhteet pohjaan, mikä ei ole mittakaavassa.

Uudet asiat, opit ja työvälineet ovat täyttäneet jokaisen aivosoluni ja luoneet uutta tietoa ja taitoa pääni sisään. Kiva huomata, miten vanha koirakin oppii joka päivä uutta ;)

Taiteilija työssään ;)

Intoa puhkuen olen ottanut kaiken ilolla vastaan. Pitkän viikon jälkeen hieman ehkä takki tyhjänä, mutta hymy huulilla aina lähtenyt perjantaisin viikonlopun viettoon.

Ohessa kuvina oppimiani asioita viime viikoilta. Mielenkiintoista ja palkitsevaa, kun onnistuu :) Ja kun onnistuu, niin innostuu ja, kun innostuu, niin onnistuu. Hyvä kierre siis saatu aikaan.

Ensimmäinen keittiön pohjapiirustukseni &  A-A ja B-B leikkaukset samasta pohjasta

Yhden pisteen perspektiivi - MHYhden pisteen perspektiiviKahden pisteen perspektiivi
Sotilasperspektiivi

Aksonometriaa, tämän kuvan pohjalta tehtiin seuraavat kalusteet 3D kuvina

Sotilasperspektiivi ,  pöytäryhmä jaloilla


Valopöydän äärellä ääriviivoja


Skissi- eli luonnospaperi (Tervakoski)  on piirtäjän paras kaveri. Yksiön pohjan suunnittelu ja sisustaminen uusiksi  oli  superia!


Katsotaan, miten tämä leidi kehittyy seuraavien vuosien aikana. Tämä blogi, kun toimii samalla portfoliona koulutöilleni opiskelun ajan.


Tällä hetkellä pakerretaan jo väriopin parissa. Niin kivaa puuhaa askarrella,  leikata ja liimata.  Otettiin myös tuntumaa jo tietokoneohjelmiin Illustratoriin ja Photoshopiin. Näistä lisää taas myöhemmin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kommentoit.